Dün saat 11.00’de belediye meclis komisyon odasında gerçekleşen 1 dükkan ve 7 arsadan oluşan 8 taşınmazın ihalesinde, gözlerin çevrildiği satış, Kale yolu üzerindeki bitişik nizamda bulunan 3 arsaydı. Bu arsaların ihalesine katılan Mustafa Yıldız, 3 arsayı da alan isim oldu.

Hacıyusuflar Mahallesi tapunun 608 ada 12 nolu parselinde 349,71 metrekare, 13 nolu parselinde 353,21 metrekare ve 14 nolu parselinde kayıtlı 356,78 metrekare alanlardaki arsaların ihalesine Yıldız’dan başka iştirakçi katılmadığı için İhale Komisyonu, muhammen bedelin üzerine yüzde 10 fark ekleyerek kendisine satmak istedi.

Mustafa Yıldız’ın yüzde 5 zammı kabul etmesiyle sıkı bir pazarlık başladı. İhale komisyonunu kıramayan Yıldız, yüzde 8’lik zamma razı oldu.

312 bin, 315 bin ve 320 bin lira muhammen bedelle satışa çıkan arsaları alan Mustafa Yıldız her biri için yüzde 8’lik bir fark ve KDV bedelleri de ödeyecek. Böylece her bir arsanın kendisine maliyeti 400 bin liranın üzerine çıkmış olacak.

Arkadaşları ile villa yapacak

İhale sonrası görüşlerini aktaran eğitimci Mustafa Yıldız, yakın arkadaşlarıyla birlikte birikimlerini bir araya getirip ihaleye girdiklerini, 3 arkadaş adına aldığı arsalara birer villa tipi bina yapacaklarını söyledi.

Müteahhit olmadıklarını, ticari bir amaç gütmediklerini de söyleyen Yıldız, 3 arkadaş olarak birlikte 3 villa yapıp aileleriyle birlikte o evlerde yaşamak istediklerini de sözlerine ekledi.

Muhtar Öztürk, kiracısı olduğu dükkanı Belediye ihalesinden satın aldı

Öte yandan Akçakoca Yalı Mahallesi Muhtarı Bülent Öztürk, 8 yıldır kiracı olarak işlettiği marketin mülkünü yapılan ihale ile belediyeden satın aldı.

Akçakoca Belediyesi tarafından yapılan 1’i dükkan 7’si arsa olan toplam 8 taşınmazın satış ihalesine katılan Muhtar Öztürk, kiracı olduğu dükkanı satın alarak kiracı hayatına son verdi.

27 metre kare olan dükkan 120 bin lira muhammen bedel ile ihaleye çıkartıldı. İhaleye Muhtar Bülent Öztürk dışında katılan olmayınca, ihale komisyonu bu bedelin üzerine biraz daha eklemek istedi.