Düzce'nin turizm merkezlerinden Akçakoca, her yıl olduğu gibi bu yıl da yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Hava sıcaklığının 27, deniz suyu sıcaklığının ise 26 derece ölçüldüğü Akçakoca'da, serinlemek ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler plajlara akın etti.

Nem oranının yüzde 83'e çıktığı kentte, 30 kilometrelik sahil şeridi tıklım tıklım doldu. Sıcaktan bunalan tatilciler, kendilerini Karadeniz'in serin suları ile serinletmeye çalışırken, kimileri de ağaç gölgesinde sıcaktan korunmaya çalıştı. İlçedeki pansiyon ve otellerdeki doluluk oranının ise yüzde 90'a çıktığı belirtildi.

  "Akçakoca'da tatilciler sıcak havanın tadını denize girerek çıkarıyor"

Otel ve pansiyonlardaki doluluk oranının yüzde 90 seviyesine ulaştığını söyleyen işletmeci Ömer Özcan, "Haziran ve temmuz aylarının ardından ağustos ayında da Akçakoca'da tatilciler serin havanın tadını çıkarıyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Yalova gibi illere yakın olmamız birçok yerli ve yabancı turistin bölgemizi tercih etmesini sağlıyor. Düzce'de kültürel ve doğal yaşam alanları vardır. İnsanlarımız bu yüzden tatil için Düzce'yi tercih ediyor" dedi. İHA