Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Muhtarlar Günü dolayısıyla konuk olduğu Muhtarlar Derneği Lokali'nde, Akçakoca köylerinde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Esmahanım'a kanalizasyon Uğurlu'ya sağlık ocağı

Siyasi parti ilçe başkanlarının da yer aldığı sohbette Kaymakam Öztürk şunları söyledi:

"Birçok köyümüzün içme suyu 12 kilometre, 15 kilometre, 20 kilometre öteden kaynak bulunarak getiriliyor. Bunlar için sağ olsunlar İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın gönderdiği ödeneklerle bu hizmetler yürütülüyor. Baktığımız zaman şu an köylerimize 150 tane çöp konteynerı dağıtılmaya başlandı, dağıtılıyor. Esmahanım köyümüzün kanalizasyonu, Uğurlu köyü sağlık ocağı, bunların ödenekleri de geldi."

"Sayın valimiz bu konularda hassas"

"Yeni 8.5 kilometrelik bir yol ağı yaptık." diyen Öztürk, sözlerine şöyle devam etti:

"Sel afeti ile birlikte 140 tane heyelan tehlikesi içeren yol bozulmaları görüldü, bunların müdahalelerini yaptık, İl Özel İdaresi ekiplerimizle. Sayın valimiz bu konularda zaten hassas, günlük olarak çalışmaları takip ediyor. Baktığınızda 41 kilometre olarak ilk etapta yapılması gereken asfaltın 20 kilometresine yakının planlamasını yaptık, bu yol çalışmaları devam ediyor. Bizim iş makinelerimiz olsun, İl Özel İdare’mizin, Valiliğimizin, Kaymakamlığımızın, belediyemizin makineleri sürekli olarak köylerde, köy muhtarlarımızın emrinde çalıştı. Yetmedi, kiralanan da oldu.”

"El birliğiyle yaralarımızı sarmaya çalıştık"

Öztürk sözlerine şöyle devam etti: "Yapılan çalışmalar az buz çalışmalar değil. Olağanüstü bir hal, olağanüstü bir durum yaşandı ama burada tüm ilçemiz muhtarlarımızla, siyasi parti temsilcilerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, belediyemizle bir bütün olarak olaya yaklaştık ve el birliğiyle yaralarımızı sarmaya çalıştık. Biliyoruz ki bizim yaklaşık 40 kilometre sahilimiz var. Bu sahillerde çalışacak kum temizleme aracımız son sistem olacak şekilde alınacak. Ödeneği geldi, Özel İdare alım için başvuruda bulundu. Kısa süre içerisinde aldıktan sonra Melenağzı’ndan başlayıp Çayağzı’na kadar sürekli olarak plajlarımızı temizleyeceğiz. Ben tekrar Muhtarlar Günü'nüzü kutluyorum.”