Akçakoca basınının artık geleneksel hale gelen ‘Kenti yönetenlerle kahvaltı’ organizasyonunun bu haftaki konuğu Belediye Başkanı Okan Yanmaz oldu.

Başkan Yanmaz’ın basınla buluşmasına eşi ve aynı zaman belediye bünyesindeki Umut Işığı Yardımlaşma Birimi Koordinatörü Nursen Yanmaz, ABİTAŞ Genel Müdürü Hakan Öztaş ile Zabıta Hizmetleri Müdürü Serdar İnan da eşlik etti.

“Projelerimizi vatandaşların taleplerine göre gerçekleştiriyoruz”

Sohbet eşliğindeki keyifli kahvaltıya Akçakoca’nın güncel meseleleri eşlik etti. Başkan Yanmaz basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, “Hangi projeyi hayata geçiriyorsak önce gidip orada yaşayan kent sakinlerimiz ve esnaflarımızın görüşlerini alıyoruz. Onların istekleri doğrultusunda çalışmalarımızı hayata geçiriyoruz.” dedi.

Belediyenin toplam alacağı 20 milyona dayandı

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, pandemi sürecinden her kesim gibi belediyenin de olumsuz etkilendiğini belirterek, vatandaşların belediyeye olan toplam borçlarının 20 milyon liraya dayandığını açıkladı. Yüklü alacağa rağmen vatandaşları sık boğaz etmediklerini söyleyen Yanmaz, borcu olanları ikna ederek tahsile çalıştıklarını sözlerini ekledi.

“Bu koşullarda personel çıkartmayı vicdanen doğru bulmuyorum”

Yakın tarihe kadar yaşanan maaş ödemekte yaşanan sıkıntılar nedeniyle kendilerine ‘Personel eksiltmeye gidin’ yönünde telkinler geldiğini ancak böyle bir düşüncesinin olmadığının altını çizen Yanmaz, ekonomik sıkıntıların ve geçim derdinin bu denli yüksek olduğu günümüz koşullarında personel çıkartmayı vicdanî bulmadığını ifade etti. Başkan Yanmaz, zaman zaman maaş ödemelerinde belli sorunlar yaşansa da maaşların mutlaka ödendiğini ve bu sorunu ortadan kaldıracak alternatif projeleri hayata geçirmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

“Basına haberden dolayı ne kızarım ne kırgınlığım olur”

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, belediye ve medya arasındaki ilişkilerin sağlıklı bir zeminde yürümesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Hiçbir basın mensubuna yapılan haberlerden ötürü kızgın ya da kırgın olmadığını kaydeden Başkan Yanmaz, “Bu konudaki eleştirilere de sonuna kadar açığım. Basın mensuplarından istediğim tek şey eleştiri bile yapacak olsalar, bizimle ilgili olarak ele alınan konularda mutlaka bizden işin doğrusunu öğrenerek haber yapmalarını istiyoruz.” dedi.