Akçakoca Belediyesi tarafından kentin turizmine ivme kazandırmak amacıyla yürütülen çalışmalar artarak devam ediyor.

Katamaran gezi gemisi ve ATV safari turlarının yanı sıra ilçenin güzelleşmesi için dokunuşlara her geçen gün yenileri ekleniyor.

Bu doğrultuda Akçakoca merkezde bulunan Postane Sokağı’nda hayata geçirilen çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları ile sokağa yeni bir hava katılıyor. Postane Sokağı'nı şemsiyeli sokağa dönüştüren Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın bizzat çalışmaların başında yer alması ise takdir topluyor.

Başkan Yanmaz’ın talimatıyla ilk olarak zemin çalışması başlatan belediye ekipleri, zemini rengarenk taşlarla ve aralarına serpiştirilmiş ışıklı taşlarla yeniledi.

Çalışmanın ikinci etabında sokağı renkli şemsiyelerle donatan ekipler, Postane Sokağı'nın bambaşka bir çehreye bürünmesini sağladı.

Diğer sokaklara göre daha az hareketli olan Postane Sokağı'nda yapılan üçüncü etap çalışmaları ise çiçek saksıları oldu.

Başkan Yanmaz’ın bizzat başında yer aldığı ekipler, sokağı baştan sona çiçek saksılarıyla donatırken, çiçek bahçesine dönen sokak vatandaşların ilgi odağı haline geldi.

Postane Sokağı'na yapılan estetik dokunuşlar hemen sonuç vermeye başladı. Sokakta artık hareketlilik oldukça fazla ve bu durum hem esnafı hem de vatandaşları oldukça memnun ediyor.

Haber: C. Üstüner