Başkan Yanmaz yaptığı açıklamada, belediye olarak oluşabilecek her türlü mahrumiyet noktasında ellerinden gelen çabayı misafirlere sunduklarını belirtirken, Akçakoca’daki konaklama tesislerinde yüzde 100 doluluk oranına ulaşılması sebebiyle, vatandaşların ilçeye gelmeden önce rezervasyon yaptırmalarını tavsiye etti.

Başkan Okan Yanmaz, eşi Nursen hanım ile yaptığı esnaf gezileri sırasında sorularımızı yanıtlarken şu ifadeleri kullandı:

”Gördüğünüz üzere Akçakoca insanların akın ettiği bir yer haline geldi. Karadenizin incisi mavi denizin yeşil ile buluştuğu, güneşin batışının muhteşem olduğu, kumsallarıyla denize girmeye müsait ilçemizde yoğunluk çok fazla. Tabii ki gönlümüz ister ki gelen bütün konuklarımızı ağırlamak ama tabii ki de ilçemizin belli bir konaklama sayısı var. Onun için Akçakoca’ya gelecek olan vatandaşlarımızın gelmeden önce rezervasyon yaptırmalarını temenni ediyoruz. Gerekirse biz yardımcı olmaya çalışıyoruz ama konaklama konusunda yeterlilik olmadığı için eksiklikler olabiliyor. Bununla ilgili de Akçakoca eski güzel günlerine dönmeye başladı.

”Esnafla birlikte fiyat ayarlaması yaptık”

Akçakoca’nın esnaflarıyla, gelen misafirlerin rahatça alışveriş yapabilmeleri için fiyat ayarlaması yaptıklarını kaydeden Yanmaz, “Gerekli yatırımcıları buraya sevk ederek oda sayılarımızı attıracağız. Gelen konuklarımızın rahatlığı açısından bütün temizlik tedbirleri alınmış durumda. Akçakoca’daki insanların tatilini güzel bir şekilde geçirebilmeleri için bütün esnaflarımıza fiyatlar konusundaki politikalarımızı sunduk. Çok daha yumuşak bir şekilde fiyat ayarlamalarını, insanların Pandemiden, bunaltıcı yerlerden geldiklerinden dolayı afedersiniz kazıklanmadan evlerine dönmeleri, Akçakoca’dan mutlu ayrılmaları ve dolayısıyla da Akçakoca’ya bir dahaki sene, ondan sonraki senelerde tercih edebilecekleri bir yer olma konusunda, taksicisinden minibüsçüsüne kadar herkesi bu konuda uyardık.  Şu ana kadar hiç kimseden öyle bir şikayet almadık bu da bizi mutlu ediyor. Şunu tüm samimiyetimle söylüyorum; Akçakoca, geçmişini özlediği 1954 yıllarında turizmin ilk başladığı bu Karadeniz’in incisi olan ilçemiz, geleceğinin turizm açısından faaliyetlerini katladığı çok güzel bir memleket olarak bütün Türkiye Cumhuriyeti ve diğer yurt dışından gelen vatandaşlarımızı kalbine basarak ağırlayacaktır” diye konuştu.