Bilindiği üzere, AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu birkaç gün önce liman içi bölgesindeki binasının önüne beton döktürmüş, beton dökülmesinin ardından ise belediye zabıtaları o alana şerit çekip inşaatı mühürlemişti.

Liman içinde tüm esnaflara verilen bir haktan faydalanmak istediğini belirten Sarıoğlu ise, yapılan işlemin diğerlerine emsal teşkil ettiğini ve yasal müracaatların yapılmış olduğunu ifade ederek mühürleme işlemine anlam veremediğini söylemişti.

İlçe Başkanı Sarıoğlu’nun, söz konusu 20 metrekarelik alanı istekli bir vatandaşın kafeterya yapıp geçimini sağlaması talebine karşılık bedelsiz olarak tahsis ettiği öğrenilince, bu örnek davranışı takdirle karşılanmıştı.

Bu gelişmeler üzerine Başkan Yanmaz ve İlçe Başkanı Sarıoğlu üzerinden Akçakoca’daki Cumhur İttifakı ruhuna zarar vermeye çalışan çevrelerin oyununu yine Belediye Başkanı Okan Yanmaz bozdu. Yanmaz, mührün sökülmesi ve çalışmanın kaldığı yerden devam etmesi emrini verdi. Başkan Yanmaz’ın, mührü söktürme emri sonrasında, AK Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu ile bir araya gelmesi ve nifak çevrelerine karşı birliktelik mesajı vermesi bekleniyor.

Akçakoca esnaflarının daha fazla iş yapmaları ve daha fazla para kazanmaları için her türlü fedakarlığı yapan Başkan Yanmaz’ın bu hamlesi, hem AK Parti ve MHP çevrelerinde hem de vatandaşlar nezdinde takdir ifadeleriyle karşılandı.