Akçakoca ilçe merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan Kurugöl Kanyonu, doğal yapısı ile trekking, foto-safari, kaya tırmanışı yapmak isteyen doğa sporcularının ve doğa tutkunlarının ilgi odağı oldu. Doğa tutkunlarının uğrak noktalarından birisi olan Kurugöl Kanyonunun bazı bölümleri, 2019 yılında yaşanan sel felaketi nedeniyle kopan kayalarla dolarken, bazı noktalar da ise heyelan meydana geldi.

Spor yapmak ve doğal manzaranın tadını çıkartmak için bölgeye gelen doğa tutkunları, Kurugöl Kanyonunun hasar gören bölümlerinin onarılmasını istiyor. Konu ile ilgili Düzce Özel İdaresi’nin harekete geçmesi beklenirken, bölgenin tanıtımı için ise Düzce Turizm İl Müdürlüğü’ne büyük görevler düşüyor.

Eşsiz doğal dokusuyla, gidenleri kendisine hayran bırakan Kurugöl Kanyonun, doğa turizmine kazandırılması için adım atılmasını bekleyen yöre sakinleri, “Burası 2019 yılında yaşanan sel felaketinde büyük zararlar gördü. Bazı kısımlarda ağaçlar devrildi. Sel sularının getirdiği kaya parçaları ise, kanyonun içine doldu, bazı bölümlerde ise heyelan meydana geldi. Biz, kanyonda oluşan doğal tahribatın giderilmesi için çalışma yapılmasını istiyoruz. Buraya birçok doğa tutkunu geliyor, ama gelenlerin birçoğu sel felaketi nedeniyle ortaya çıkan doğal tahribattan şikâyetçi. Burası için bir çalışma yapılmasını istiyoruz” diye konuştular.

HABER: Savaş ARI