Akçakoca Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı Toplantısı dün Belediye Başkanı Okan Yanmaz başkanlığında yapıldı.

Toplantıda, belediye yönetiminin geçen ayki meclis kararlarından birini pankart yaptırarak Esentepe mevkiine astırması tartışmalara neden oldu. CHP’li Meclis Üyesi Özgür Seçkin, meclis üyelerinin isimlerinin yazılı olduğu pankartın belediye tarafından asılmasını eleştirdi. Bunun üzerine Başkan Yanmaz, “O zaman aldığınız kararın arkasında durun.” şeklinde cevap verdi.

“Bizde gizli, saklı iş yok, kararları astırma yetkimiz var”

Seçkin’in, “Siz bugüne kadar hangi kararları pankartla astırdınız? O halde tüm kararları astırın.” ifadelerine karşılık Başkan Yanmaz, “Bizde gizli, saklı iş yok. Her yere bu meclisin kararlarını astırma yetkimiz var.” sözleriyle yanıt verdi.

“Pankarta isim yazdırmanın hedef göstermedir”

CHP’li Seçkin, pankarta isim yazdırmanın hedef gösterme olduğunu söylerken, Yanmaz’ın “Sabah akşam savcılığa gidiyorsunuz. Ver savcılığa o zaman.” sözleri ortamı iyice kızıştırdı.

“Sen mi yöneteceksen ulan burayı”

Başkan Yanmaz’a cevap olarak “Bütün kararları asmanızı istiyorum.” diyen CHP Meclis Üyesi Özgür Seçkin’in sözlerine karşılık Başkan Yanmaz, “Sen mi yöneteceksen ulan burayı” ifadelerini kullanınca gerginlik bir anda tavan yaptı. Başkan Yanmaz’ın sözleri üzerine büyüyen sözlü tartışma bir süre devam ettikten sonra belediye meclisinin olağan gündemine geçildi.

HABER: MEHMET GÜNESEN