Türkiye’nin kalbi günlerdir orman yangınlarıyla boğuşan Antalya, Muğla, Adana ve afetin vurduğu diğer şehirlerde atarken Akçakoca Belediyesi yeni bir kampanya başlattı. Belediye Başkanı Okan Yanmaz, sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoyla daha yeşil bir Akçakoca için ‘Senin de bir ağacın olsun’ kampanyasını duyurdu.

AĞAÇLARIN ÜZERİNDE FOTOĞRAFLAR YER ALACAK

Başkan Yanmaz, “Sevgili Akçakocalı hemşerilerimiz, Akçakoca mavisi, yeşili, doğası ve güneşiyle Karadeniz’in incisi bir kent. Eşsiz benzerliği olan bir memleketimiz var. Akçakoca’nın daha yeşil olması için Akçakoca Belediyesi olarak ‘Senin de bir ağacın olsun’ diyerek isteyen herkesin annesinin babasının, rahmetli olanların adına yapabileceği bir bağış kampanyası başlattık. Mimarlarımızın belirlediği yerlere bu ağaçlar dikilecek. Ve üzerinde isteyenlerin resimleri güneşten solmayacak şekilde monte edilecek. Bunun nesiller boyu belediyemiz bakımını üstelenecek.” diye konuştu.

Tüm Türkiye’den kampanyaya destek isteyen Yanmaz, “Hem kendimiz, hem misafirlerimiz hem de gelecek nesiler için doğası çok daha güzel ve yeşil bir Akçakoca’yı bırakmayı hedefledik. Oksijeni bol olan bir şehirde insanoğlunun çok daha ferah bir şekilde yaşayacağını bilmeyenimiz yok. Bütün sevgili Akçakocalılarımızdan ve Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarımızdan bu kampanyaya katılanları canı gönülden selamlıyorum.” dedi.

HABER: Mehmet GÜNESEN