Akçakoca’da turizm tüm boyutları ile 1. Turizm Çalıştayında masaya yatırıldı.  Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleşen Turizm Çalıştayına Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can ve Kaymakam Adayı Tuğçe Orhan ile birlikte STK temsilcileri ve sektörle iştigal eden kesimlerden çok sayıda isim katıldı.

Akçakoca Turizm Çalıştayı’nın açılış konuşmasını Yüksekokul müdürü Prof. Muammer Mesci yaptı. Okulun fakülte ve yüksekokul sayıları ile, öğrenci ve öğretim elemanı rakamlarını konuklar aktaran Mesci, okul olarak bugüne dek gerçekleştirdikleri etkinlikleri slayt gösterisi eşliğinde anlattı.

Çalıştayda konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve geçtiğimiz yıllarda yaşanan 2 sel felaketinin ilçede turizmi sekteye uğrattığını söyledi.

Akçakoca’da turizmin gelişmesi amacıyla gerekli çalışmaları yapacaklarının altını çizen Pazvant,  “Bu çalışmamızın amacı, Turizm sezonuna girdiğimiz bu zamanlarda, Akçakoca turizmde 15 Temmuz Darbe Girişiminden başlayıp, 2 tane sel felaketi ile devam eden büyük bir yıkım süreci yaşadı. İnşallah bu etkileri en aza indirecek uygulamalar yapmak için bugün burada bir araya geldik. Bütün paydaşlarımızla gördüğümüz eksiklikleri, avantajlarımızı, dezavantajlarımızı belirleyip ona göre elimizden ne geliyorsa yapmaya hazır olduğumuzu söylemek istiyorum. İnşallah bu çalışmanın sonucu hayırlara vesile olur. Akçakoca’da turizmi bir adım öne getirebilecek rotaları geliştirmek, turizm tanıtımı sağlamak amacıyla bu çalışmanın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sıkıntılarımızı biliyoruz, ama turizm açısından avantajlarımızın da farkındayız. Bunları derleyip, toparlayıp çalışma yapacağız” dedi.

Konuşmaların ardından konuklar ve idareciler hep birlikte okulun gastronomi bölümünün modern mutfağını ziyaret ettiler.

Mutfak gezisi sonrasında çalışma salonuna geçen katılımcılar, 3 bölüme ayrılmış çalışma grupları halinde turizmle ilgili görüş ve önerilerini paylaştılar.