Yakın tarihe kadar kaynak girişinin çok az olmasına bağlı olarak personeline düzenli maaş ödemede sorun yaşayan Akçakoca Belediyesi’nin kuruma borcu olan vatandaştan alacağı 20 milyon TL’ye yaklaştı.

Belediye hizmetlerine karşılık emlak, ÇTV, vergi affı yapılandırma taksidi, kira ödemeleri gibi kalemlerden belediye kasasına girmesi gereken tutar, ödemelerin beklenen ölçüde yapılmaması nedeniyle giderek artıyor.

Belediyenin vatandaştan alacağı toplam rakamın 18 milyon lirayı aştığı şu günlerde, maaş ödemelerinin ise aylık 2 milyon 50 bin lira civarında olduğu öğrenildi.

Vatandaşın belediyeye olan borcunu ödememesi nedeniyle belediyenin gelir-gider tablosunun sürekli açık verdiği belirtilirken, bu açık nedeniyle maaş ödemelerinde de güçlükler yaşandığı ifade edildi.

Akçakoca Belediyesi yöneticilerinin borcu olan vatandaştan beklentisi ise duyarlılık… Maaş alacağı olan çalışanların da düşünülerek, borçların fındık sezonu bitmeden kapatılması umut ediliyor. Zor günlerde halka en çok desteği veren kurum olan belediye, şimdi borçlu vatandaşlardan aynı hassasiyeti bekliyor.