Akçakoca’nın merkeze yakın köylerinden Beyören ve Fakıllı arasındaki yol kenarına atılmış kurban atıkları kötü kokuya ve çevre kirliliğine neden oldu. Toplum sağlığını tehdit etmekle birlikte çevreye zarar veren kurban atıkları ve çöpler nedeniyle, söz konusu bölge adeta hastalığa davetiye çıkarır duruma geldi.

Her Kurban Bayramı öncesi valilik ve kaymakamlıklar tarafından yapılan uyarıları dikkate almayıp kurban kestikten sonra sakatat ve derileri ulu orta atan sorumsuzlar nedeniyle ağır bir kokunun hakim olduğu bölgede sineklerden de geçilmiyor.

Kurban Bayramı'nın üzerinden günler geçmesine rağmen, temizlenmeyen hayvan atıkları nedeniyle kokunun köylere kadar ulaştığını belirten yöre sakinleri, bir an önce gerekli temizlik çalışmasının yapılmasını isterken, özellikle çocuklarının hastalığa yakalanması ihtimaline karşı ise diken üstünde olduklarını ifade etti.

Öte yandan Çevre Kanunu’nun 24’üncü maddesi kapsamında kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veya suya veren kurban kesim yerlerine 72 bin 197 lira, bu fiilin konutlarda işlenmesi halinde bin 794 lira idari para cezası veriliyor. Cadde, sokak ve parkları kurban kesim yeri olarak kullananlar ile kurban kesiminden sonra kan, atık ve iç organları sokak, cadde ve parklarda bırakanlara, yetkili birimlerce gerekli yasal yaptırımlar uygulanıyor.

Haber: C. ÜSTÜNER