D-655 Batı Karadeniz bağlantı yolunun meydana gelen heyelan nedeniyle kapanmasının ardından, sürücüler alternatif güzergâh olan Deredibi-Şifalısu servis yoluna yönlendirildi. Ancak yolun bakımsız olması sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri, yolda tamirat ve dolgu işlemlerine başlasa da, yolun olası benzer bir felakette daha sağlıklı bir şekilde kullanılabilmesi için, yeniden yapılması büyük önem taşıyor.

Öncü Haber Ekibi söz konusu alternatif yolla ilgili artan şikayetlerle ilgili durumu yerinde görmek için Deredibi-Şifalısu yolunda incelemelerde bulundu. Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın uzattığı mikrofona konuşan köy muhtarı Hamdi Sağlam, yolda iyileştirme çalışmasının yapılmasının önemine işaret etti.

Kullanılan Deredibi Köyü yol güzergahında yoğun trafik oluştuğunu belirten Muhtar Sağlam şunları belirtti: “Yaklaşık 7-8 günden beri, heyelandan sonra trafik yoğunluğu oluştu. Bu yolun bunu kaldıramayacağını ve ağır vasıtaların farklı yöne sevk edilmesi gerektiğini söyledik. Trafik yoğunluğundan kuyruklar oluşuyor ve bu da tehlike arz ediyor. Bu yolun bir an önce genişletilmesi ve asfaltlanması gerekiyor. Sayın Vekilim, Sayın Valim ve Sayın Kaymakamım söz verdiler. Karayollarının bir yan çizmesi söz konusu. İnşallah bu yol yapılır.”

“SİYASETÇİ VE BÜROKRATLARIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”

Köyde yaşadıkları zorlukları anlatan Sağlam, “ Yoğun bir trafik yaşadık. Köylümün tarlaları çoğunlukla Kestanebayırı mevkiinde olduğu için tarlalarına gidemediler. Kazalar olmasın diye köylümüzü evde tuttuk. Burada siyaset ve bürokrat dünyasının desteğini bekliyoruz.” açıklamalarında bulundu.

HABER: M.KİLELİ