Akçakoca ilçesine bağlı Dadalı Köyü Camii, 1999 Düzce depreminde hasar görmüştü. Yapılan incelemelerin ardından yıkımına karar verilen cami için 2018 yılında aynı yere sıfırdan yeni bina inşa edilmesi kararlaştırıldı ve aynı yıl ilk kazma vuruldu. 4 yılda tamamlanan Dadalı Köyü Camisi, bugün öğle namazı öncesinde düzenlenen törenle ibadete açıldı.

PROTOKOL VE ESKİ BAŞKANLAR AÇILIŞA KATILDI

Dadalı Köyü Camisi için düzenlenen törene Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can, Akçakoca Belediye Başkanı Yardımcısı Şenol Yazgan, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, Akçakoca eski belediye başkanları AK Partili Cüneyt Yemenici, CHP’li Fikret Albayrak, müftülük yetkilileri ve köylüler katıldı.

Açılış öncesi Öncü Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sorularını yanıtlayan Köy Muhtarı Cemil Çakmak, Dadalı Köyü Camisi’nin 650 metre karelik bir alanda inşa edildiğini ve 750 kişilik olduğunu söyledi.

YAKLAŞIK 3 MİLYON TL’YE MAL OLDU

Caminin maliyetini yaklaşık 3 milyon TL olarak açıklayan Çakmak, bu paranın büyük kısmını ise köylülerin karşıladığını ifade etti.

Muhtar Çakmak, “Biz bu caminin temelini 2018 yılında attık ve 2022 yılında da açılışını yaptık. Toplam 750 kişilik camimiz. Yani 650 metrekarelik bir alana inşa ettik. 1968 yılında yapılan camimiz 1999 Düzce Depremi’nde orta hasar görmüştü. Daha sonra güçlendirme yapılması biraz geciktiğinden dolayı, tekrar bilirkişiye baktırdık ve yıkım kararı çıktı. Yıkım kararı çıkınca kaymakamlık ve müftülük içine girmemize izin vermedi. Bizde gerekli müracaatlarımızı yapıp, yeni camimizin inşaatına 2018 yılında başladık. Camimizin maliyeti, dışarıdan gelen yardımlarla 3 milyona mal oldu. Burada köylünün katkısı en az 2 milyon oldu.” dedi.

Yapılan dualar ile birlikte açılış kurdelesi kesilen Dadalı Köyü Camii’nde protokol üyeleri öğle namazını kılarak, ibadete açmış oldu.