Akçakoca Devlet Hastanesine diş tedavisi için giden Tekin Sarıoğlu isimli bir vatandaş, iddiaya göre muayene esnasında diş hekiminin kötü muamelesine maruz kaldı. Başından geçen olayı 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber WhatsApp ihbar hattına gönderdiği mesajla anlatan Sarıoğlu, doktorun muamelesinin yanlış olduğunu savundu.

Akçakoca Devlet Hastanesi'nde oturtulduğu dişçi koltuğunda muayene olurken ağzında biriken ifrazatı boşaltmak isteyince; Bayan diş hekiminden "Bu lavaboya tükürmek yasak kalkıp tuvalete gidin" diye bir uyarı aldığını öne süren Sarıoğlu,  “Tedavi esnasında dişçi koltuğundan kaldırılarak lavaboya gitmek zorunda bırakıldım. Sonunda bunu da gördük” dedi.

“Kaliteli sağlık hizmeti almak halkın anayasal hakkı”

Döndüğünde kendisine "Koltuğun lavabosu arızalı, tükürme ihtiyacı duyarsanız ağzınızdaki ifrazatı yutun" şeklinde bir uyarıyla daha karşılaştığını ifade eden Sarıoğlu, “Akçakoca'da yaşadığımız trajikomik olay bizlere ilçemizdeki vatandaşlara nasıl muamele yapıldığını bir kez daha kanıtlamış oldu. İnsani yaklaşımdan uzak olan bu tür davranışları kınıyor, kaliteli sağlık hizmeti alma hakkının anayasal bir hak olduğunu hatırlatırız” diye konuştu.

CİMER'e şikayet etti

Sarıoğlu, doktorun kendisine karşı bu tavrı ile ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayette bulundu.