Akçakoca Belediye Meclisi yoğun gündemle toplandı. Toplantıda rutin gündemin yanı sıra yeni kurulması ve kaldırılması planlanan birimler ile esnafların taleplerine yönelik konular ele alındı.

Toplantıda, Fen İşleri Müdürlüğü’nün görev kapsamına giren işlerde yaşanan yoğunluk nedeniyle, bu müdürlüğün görevlerinin bir bölümünün yeni kurulacak olan Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’ne devredilmesi talebi gündeme geldi.

Bir müdürlüğün kapatılarak yeni bir müdürlüğün açılması konusu Akçakoca Belediye Meclisi Toplantısı'nda, belediyenin birim amirleri tarafından gerekçeleriyle birlikte açıklanırken, ihtiyaç duyulan bu değişime yönelik alınan kararlar, Akçakoca Belediye Meclisi’nde bulunan üyelerin oy birliğiyle kabul edildi.

Buna göre; 2020 yılı sonunda kurulacak olan Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, su tahakkuk, içme suyu, atık su, kanalizasyon ve su alt yapı işlerini üstlenecek. Yeni kurulacak müdürlüğün yanı sıra, belediyenin Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün kapatılarak bu müdürlüğün görev alanı içine giren hizmetlerin, Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde yerine getirilmesi kararı alındı.

Ticari taksi işletmecilerine 15 yıl jesti

Öte yandan Akçakoca Belediyesi, pandemi döneminde zarar eden taksici esnafının bir talebini yerini getirdi. Kullanım yaşı gereği 10 yılını tamamlayan ticari taksilerin yenilenme yaşını 15’e çıkartan belediye, ekonomik darboğazda olan taksici esnafının nefes almasını sağladı.

Akçakoca Belediyesi’nin Ticari Taksi Yönetmeliği’ne göre, ilçede hizmet veren ticari taksilerin en çok 10 yaşında olmaları gerekiyordu. Pandemi döneminde iş yapamaz duruma gelen taksiciler, bağlı bulundukları Akçakoca Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı kanalıyla, hizmet ömrü 10 yılı bulan taksilerle ilgili 15 yıl talebini belediye yönetimine iletti. Akçakoca Belediye Meclisi’nde değerlendirilen talep, tüm meclis üyelerinin desteğiyle karar haline geldi.

Alınan kararla Akçakoca’da hizmet yürüten ticari taksilerin çalışma yaşları 10 yıldan 15 yıla çıkartılırken, Belediye Meclis salonunda oturumu izleyen Akçakoca Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Alev, alınan karar nedeniyle Belediye Başkanı Okan Yanmaz’a ve Meclis üyelerine teşekkür etti.