Akçakoca turizmine ivme kazandıracak olan gezi teknesi çift tekneli katamaran olarak düzenlenen ihale ile resmen satın alındı.

Katamaranın 3 katlı ve 400 kişi kapasiteli olduğu öğrenilirken, 24 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğinde olan katamaranın yüzer restoran olarak hizmet vereceği öğrenildi. Ereğli’de bir tersanede son bakımları yapılarak sezona hazırlanan katamaranın özellikle kafile turizmine hizmet edeceği öğrenildi.

Akçakoca Belediyesi’nin iktisadi iştiraki olan Abitaş firması tarafından işletilecek olan katamaranın tur hizmetleri için gruplara kiralanacağı öğrenildi.

Düğün, kına, sünnet, mezuniyet ve benzeri partiler gibi çeşitli etkinlikler için de kiraya verileceği öğrenilen katamarandan elde edilecek gelir ile, satın alma maliyetlerinin birkaç sezonda amorti edileceği söyleniyor.

Akçakoca Belediyesi tarihi iskeleyi yenileniyor

Diğer taraftan Akçakoca Belediyesi ekipleri, liman içi bölgesinde çok kapsamlı bir ıslah çalışması yürütürken, Akçakoca’nın tarihi iskelesini de yeniliyor.

Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın talimatıyla bir ayı aşkın bir zamandır çok yönlü bir çalışma yürüten belediye ekipleri, park ve çevre düzenini tamamladıktan sonra satıh düzeltme ve beton çalışmasına başladı.

Bir yandan Balıkçı Barınağı’nın beton zeminini yenileyen ekipler, diğer yandan deniz zeminini temizleme çalışması yürütüyor.

Belediye ekipleri, liman içi yenileme çalışmalarında el değmedik bir yer bırakmazken, ilçenin tarihi dokusu içinde önemli bir yer tutan iskeleyi de onarıyor.

Akçakoca iskelesinde yüzey kaplamalarını yenileyecek olan ekipler, yağmur ve deniz suyundan etkilenmeyecek kaliteye sahip desenli kaplama yapacak.