Akçakoca’da İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin bugüne dek yaptıkları filyasyon çalışması 70’e dayanırken, koronalı hasta sayısının da 6’ya yükseldiği bildirildi.

İlçe basınında yer alan habere göre; Akçakoca’daki korona hastalarının yakın çevresi ve olası temas gruplarının detaylı bir incelemeyle takip ediliyor. Evlerinde izole edilen bu kesimlerin de günlük sağlık taramaları 14 gün boyunca yapılıyor.

Ayrıca 6 koronalı hastanın tamamının hastalığa ilçe dışında yakalandığı ileri sürüldü. Bu vakaların 4’ünün Düzce’den temas ile koronaya yakalandığı, 2’sinin ise Düzce’de çalıştığı fabrikada koronaya yakalanan hastanın aynı evde yaşayan anne ve babası olduğu iddia edildi.

İlçede hastalığın yayılmasına karşı sağlık ekipleri, dışarıdan giriş yapan kişilere de özellikle filyasyon yaparak gözlem altında tutuyor. İdarecilerin ve sağlık çalışanlarının tüm titiz çalışmalarına rağmen, bu işin en önemli tedbirinin ise kişisel izolasyon kurallarına uymaktan geçtiği biliniyor.Uyarıları dikkate almak ve özellikle de evlerden dışarıya çıkmamak hayat kurtaracak: ”Evde Kal Akçakoca!”