Düzce'nin denize açılan penceresi Akçakoca'da kültür ve sanat etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. 6 yıl aradan sonra düzenlenen Uluslararası Kültür, Sanat ve Fındık Festivali ile coşan Akçakoca halkı şimdi de tiyatroya doyacak.

Akçakoca Sanat Akademisi Derneği tarafından ilki düzenlenen Akçakoca Tiyatro Festivali 19 Temmuz'da sahnelenecek ilk oyunla başlıyor. Akçakoca Belediyesi'nin katkıylarıyla Değirmenağzı 15 Temmuz Şehitler Parkı'ndaki Amfi Tiyatro'da düzenlenecek etkinlik 21 Temmuz'da sona erecek.

Toplam 4 oyunun tiyatroseverlerle buluşacağı festivalin ilk gününde Bir Picasso Lüften oyunu sahnenelecek. Yönetmenliğini Onur Kaymak, genel sanat yönetmenliği'ni ise Akif Çodur'un yaptığı oyun saat 20.30'da başlayacak.

Festivalin 2. günü iki oyun izleyicilerin karşısında olacak. Dolu dolu geçecek festivalde çocukları unutmayan Akçakoca Sanat Akademisi Derneği, 20 Temmuz'da ilk olarak bir çocuk oyunu olan Sihirli Bavul'u küçük tiyatroseverlerin beğenisine sunacak. Aynı gün saat 20.30'da ise "K.E.E.H Kimseyi Entese Etmeyen Hikayeler" adlı oyun sahnede olacak. Onur Yamak'ın yönetmenliğini yaptığı tek perdelik romantik komedide kurgu ve oyunlaştırmasını ise Akif Tamer Tombul yaptı. Festivalin son gününde  ise Albay Kuş sahnede olacak. Yönetmenliğini Doğa Yavuz'un yaptığı tiyatro oyunu saat 20.30'da Amfi Tiyatro'da halkla buluşacak.




Haber: C. ÜSTÜNER