Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Mehmet Nazım Pazvant, bankaları borçlar yüzünden zor günler geçiren firmalara destek olmaya davet etti.

Akçakoca TSO Başkanı Pazvant; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun sıkıntı çeken firmalara bankaların sağlayacağı kredi destekleri ilgili yaptığı açıklamayı paylaşarak, ekonomik darboğazda olan firmalara destek için bankalara çağrı yaptı.

“Ayrım yapmayı doğru bulmuyorum”

Pazvant'da yaptığı çağrıda şu ifadeleri kullandı: “Sen ben yok. ‘Biz’ dersek o zaman doğru yoldayız. Ayrım yapmayı doğru bulmuyorum. Tüm bankaları ilçemizde sıkıntıya düşen tüm firmalara destek olmaya çağırıyorum. Bugünler de geçer...”  

“Bu dönem karlılık düşünecek dönem değil”

Öte yandan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: “Kredi genişlemesinin sağlanabilmesi için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı tedbirler kapsamında Kredi Garanti Fonu’nun(KGF) kefalet kapasitesi 250 milyar lira artırıldı. Ancak, 81 ilden oda ve borsalarımıza gelen şikayetler bu kredilerin bankalar tarafından finansman sıkıntısı çeken firmalarımıza ulaştırılmasında sıkıntılar yaşandığını gösteriyor. Şirketlerimiz bankalar tarafından ‘limit bitti’ denip başvurusu dahi alınmadan geri çevriliyor. Hatta koronavirüsten olumsuz etkilenen firmalarımızın değil de, kredibilitesi yüksek büyük firmalara kredi kullandırıldığı yönünde de eleştiriler var. Buradan tüm bankalara seslenmek istiyorum. Bu dönem karlılık düşünecek, şirket seçecek dönem değil.”