Akçakoca’da "Tarımın Kadın Elçileri Programı" kapsamında "İşbirliği Geliştirme Toplantısı" gerçekleşti. Bir firma ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) tarafından bir otekde düzenlenen Fındık Hasadında Kadın ve Çocukları Güçlendirme konulu toplantıya Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Garnizon Komutanı Özgür Üngüt ve firma temsilcileri ev sahipliği yaptı. Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra fındık işçileri ve üreticileri ile tarım iş aracılarının da katılım sağladığı toplantının açılış konuşmasını Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) temsilcilerinden Gökçen Durutaş yaptı. KEDV, Tarımın Kadın Elçileri Programı ve toplantının amacı hakkında bilgi verdi.

Toplantıda bir konuşma yapan Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, ev sahibi olarak konuklara "Hoş geldiniz" diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu toplantıya katılımınızdan ve de toplantının Akçakoca’da olmasından dolayı hepinize teşekkür ediyor saygılar sunuyorum. Kaymakamlık olarak yaklaşık 5 yıldan beri yapmış olduğunuz projelerimizde fındık hasadında çalışan fındık işçilerinin yaşam ve çalışma standartları yükseltmek için eğitim modelleri hayata geçiriyoruz. Bu anlamda burada yer alan birçok STK ve sektör temsilcileri ile işbirliği içerisinde bulunduğumuzu biliyorum. Zaman zaman gerek ilçemizde gerekse Ankara’da bakanlığımızın bu konuda düzenlediği toplantı ve seminerlerde de hep birlikte oluyoruz. Akçakoca’da gerçekleşen bu toplantının tüm Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum. Bugün yürütülen çalışmalarla fındık tarımında mevsimlik işçilerin temel yaşam koşullarının iyileştirilmesi, insani yaşam koşullarına kavuşturulması ve fındık hasadında çocuk işçiliğinin önlenmesi; aracı, üretici ve işçilerin hak ve yükümlülüklerini disiplin altına almada birlik sağlanması; fındıkta iyi tarım ve örnek bahçe uygulaması ile verimliliğin yükseltilmesine katkıda bulunulması amaçlanmıştır. Ben tüm bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Daha sonra toplantıda ilgili firma ile çeşitli kurum temsilcileri hem sunum yaptı hem de görüş ve öneriler bölümünde fikir alışverişinde bulundu.

Toplantının sonunda tarımın kadın elçileri, tarım iş aracıları (dayıbaşı) ve üreticiler arasında, örnek olması amacıyla “Mevsimlik Tarım İşi Sözleşmesi” imzalandı.

Haber: C. ÜSTÜNER