İlçede bulunan Fakıllı Mağarası'nı ziyaret etmeye gelen biri çocuk, ikisi kadın toplam 7 kişi mağarada mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda Jandarma ve Arama Kurtarma ekipleri sevk edilirken, Fakıllı Mağarasının karşısında bulunan Kafe - Restoran çalışanı Birol Arslan ve Nazmi Işık, büyük fedakarlık serrgileyerek, mahsur kalanları mağaradan kurtardı. Arslan ve Işık tarafından güvenli bölgeye götürülen turistlerin her hangi bir sağlık sorununun olmadığı öğrenildi. 

Öte yandan 2019 yılının temmuz ayında yaşanan selde 7 kişinin yaşamını yitirdiği Uğurlu ve Esmahanım köylerinde de bazı evlerin su altında kalması sonucu vatandaşların üst katlara çıktığı, bölgeye ekiplerin gönderildiği bildirildi.

- "Herhangi bir can kaybı söz konusu değil"

Düzce Valisi Cevdet Atay, AA muhabirine, incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gittiğini söyledi.

Bölgenin yoğun yağış aldığını belirten Atay, "Herhangi bir can kaybı söz konusu değil." dedi.

İlçede bulunan Fakıllı Mağarası'nda mahsur kalanların olduğu ihbarına ilişkin Atay, "Arkadaşlar bana, 'mağarada 3 veya 4 kişi varmış, onları aldık' dediler. Herhangi mahsur kalan yok şu an." ifadesini kullandı. 

Konu ile ilgili Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, şu bilgilere yer verildi:

"İlimizde kuvvetli sağanak yağış etkili olmuştur. Tüm birimlerimiz Valimiz Cevdet Atay’ın talimatlarıyla sel felaketinin yaşandığı bölgede, vatandaşlarımızın hizmetindedir. Akçakoca ilçemizde, mağara ziyareti esnasında mahsur kalan vatandaşlarımız herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadan kurtarılmıştır. Sayın Valimiz süreci yakından takip etmek için, sel felaketinin yoğun olarak yaşandığı Akçakoca ilçesine ziyaret gerçekleştireceklerdir."

Öncü Haber Merkezi / AA