Akçakoca’da yaşanan sel afeti sonrasında bazı yollar ve köprülerin zarar görmesi üzerine çalışmaların başlatılacağı ve vatandaşların mağdur edilmeyeceği yetkililer tarafından açıklanmıştı.
 
İddiaya göre Uğurlu ve Esmahanım Köyü arasında kalan ve zarar gören yolun güzergahının değiştirilmesi için yürütülen çalışmalara ara verilmesi  köy sakinlerinin tepki göstermesine neden oldu.


 
Tarla ekipmanlarını sırtlarında taşıyarak 700 metrelik yolu yürümek zorunda kaldıklarını belirten köylüler bir an önce çalışmaların tekrar başlaması gerektiğine vurgu yaparak Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’ya seslendi.
 
Köy sakinleri tarafından yapılan açıklamada, yol yapım çalışması esnasında fındık bahçelerinin ve tarlaların makinalardan gelen taş parçalarıyla tahrip olmasına rağmen kamu yararı için bu duruma göz yumduklarını belirtirken soruna çözüm bulunması gerektiğine vurgu yapıldı. Aksi taktirde makinaların tekrar çalışmalara başlamama durumunda tüm yıl uğraş verdikleri fındık mahsullerinin heba olacağı belirtildi.
 


Köy sakinlerinin Öncü Whatsapp İhbar Hattına gönderdikleri mesajda şu ifadelere yer verildi:
 
 “Sayın Düzce Valisi, fotoğraflarda görüldüğü üzere, sel felaketi nedeni ile tahrip olan yol güzergahının değiştirilmesi için yapılan, Uğurlu-Esmahanım Köyü yolunun üzerinde bulunan, yol yapım araç ve ekipmanlarının park alanının 50 metre ilerisinde, yaklaşık 20 ailenin fındık bahçelerine gitmek için kullanılan yolun ağır su tahribatı nedeni ile fındık toplama ve harman makineleri ve diğer nakil vasıtalarının çoğu çalışamıyor!
 
Yaklaşık 700 metre yolu tarla ekipmanlarını sırtımızda taşıyarak yürümek zorunda kalıyoruz.
 


Yol çalışmasının başındaki görevli, bu yolu düzelteceklerini söylemesine rağmen makine ve ekipmanlar taşınmış, şu anda bir makine ve kamyon yolda çalışma yapıyor.
 
Oysaki biz kamu yararı nedeni ile fındık bahçelerimizin, gerek bu park alanı dolgusu nedeni ile kocaman taşların fındık bahçemizi tahrip etmesine ve yol genişletmesi nedeni ile fındık ocaklarımızın zarar görmesine boyun eğdik, sessiz kaldık.
 
Halbuki, bir JCB, iki kamyon kırık malzemeyi bir saat çalışarak sererek bu problemi çözer! 
 
Bizim bir hafta on gün içinde Fındığımızı toplama zorunluluğumuz var!
 
Sizden haber bekliyoruz!”

Haber: H. DURNA