Akçakoca’nın modern bir kent olarak her alanda gelişmesi için kafa yoran ve birçok dev projenin düğmesine basan Akçakoca Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz, mahalle odaklı projeleri bizzat takip etmeye devam ediyor.

Bu doğrultuda Akçakoca’nın en meşhur mahallesi olarak ün yapan ve her hafta sonu kurulan pazarda kadınların el emeklerini sergilediği Yukarı Mahalle’nin yıllardır beklediği hizmet, Başkan Yanmaz’ın talimatıyla hayata geçiriliyor.

20 yıldır bozuk olan yollar yenileniyor

Akçakoca’nın en eski yerleşim yerlerinden olan ve tarihi çantı tipi evlerin bulunduğu Yukarı Mahalle Cumhuriyet Caddesi’nin 20 yıldır bozuk olan yollarında yenileme çalışmalarına hız verildi. Akçakoca Belediyesi tarafından Cumhuriyet Caddesi’nde kullanılamayacak durumda olan parke taşları sökülerek Begonit desenli antik taşlar döşenmeye devam ediyor. Tarihi dokuya uygun şekilde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Akçakoca Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz, çalışmalarda ilk etabın en kısa sürede biteceğini belirtti.

Antik hava bozulmayacak

Çalışmalar tamamlandığında Yukarı Mahallenin Akçakoca’nın simgesi haline geleceğini belirten Başkan Yanmaz, “20 yıldır adeta atıl durumda kalan mevcut yollarını kaldırarak Tarihi Mahalle’ye uyumlu begonit desenli antik hava oluşturan taşlar döşüyoruz.

Mahallemizin sağlıklaştırma çalışmalarını tamamladığımızda buraya gelen yerli ve yabancı misafirlerimiz tarihi mahallenin yeni yüzüyle karşılaşacak. Akçakoca’mıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.