2 yıl önce yaşanan sel afetinin derin yaralar açtığı Akçakoca’da son yaşanan etkili yağışlar yine günlük yaşamı felç etti. Denizle birleşen iki derenin taşması sonucu evleri su basarken, mağduriyet yaşanan bölgelerde hızla çalışmalara başlayan Akçakoca Belediyesi ekipleri sabaha kadar çalışma yürüttü.

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz da belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ile birlikte hemşehrilerinin yardımına koştu.

Başkan Yanmaz, etkili yağış sonrasında su baskınlarının yaşandığı bölgelerde inceleme yaparak mahalle muhtarları ve vatandaşlardan bilgi aldı. Başkan Yanmaz’ın talimatıyla bütün belediye ekipleri ilçe genelinde çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Yaşanan su baskını hakkında değerlendirme yapan Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, “Son dönemlerde ani ve etkili olan sağanak yağışlar, yurt genelinde olduğu gibi ilçemizde de zaman zaman günlük yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Mevsim normallerinin çok üzerinde devam eden yağış sonrasında etkilenen hemşehrilerimizin mağdur olmaması için belediye ekiplerimizle birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçemizde etkilenen yerleri yerinde inceledik ve gereken önlemleri, tedbirleri aldık. Yağış dolayısıyla etkilenen hemşehrilerimizin zararları tespit edilerek ivedilikle giderilecek.” dedi.