Göreve geldikten kısa süre sonra önce sel ardından koronavirüs salgını yüzünden sıkıntılı bir süreç yaşayan ve birçok projesini ertelemek zorunda kalan Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, su başta olmak üzere vatandaştan tahsil edilmesi gereken belediye alacakları için ‘Halkımızı bu zor günlerde daha da sıkıntıya sokamam.’ diyerek yaptırım yoluna gitmedi. Ancak bu durum belediyenin önemli bir gelir kapısı olan tahsilatların durma noktasına gelmesine ve borçların artmasına yol açtı.

Gelinen noktada en büyük kriz çalışan maaşlarının ödenememesi oldu. Bu sancılı dönemi aşmak için çalışma ekibiyle her alternatif üzerinde duran ve çözüm yolları arayana Başkan Yanmaz, son çare olarak kredi yoluna gitti.

Belediye personelinin toplam maaş alacaklarını ödemek için kredi çeken Akçakoca Belediyesi, 8 milyon lira olarak çektiği kredinin tamamını personelin maaş alacaklarına yatırdı.

Çekilen kredi, belediye personelinin maaş alacaklarının tamamını kapatmasa da az miktardaki kalan maaşın önümüzdeki ay tamamının ödenerek sıfırlanacağı bilgisine ulaşıldı.

Diğer taraftan, belediyenin SEPAŞ’a olan yüklü elektrik borcu yüzünden zaman zaman gerginlikler yaşandığı bilinirken, belediye yönetimi bu sorunu da kökünden çözdü.

Belediye tarafından 9 milyon lira kredi çekilirken, söz konusu kredi ile SEPAŞ’a olan fatura borcu sıfırlanmış oldu.