Akçakoca Belediyesi Umut Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Birimi okullarla el ele vererek, yardım kampanyalarını büyüterek sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta Birsen Güçlü Ortaokulu ile gerçekleşen yardım projesi Bahaettin Güçlü Ortaokulu ile devam etti.

Okulun 8/A sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri Osman Ünal’ın desteğiyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü okulda giysi toplama kampanyası düzenlendi. Toplanan yardım paketleri ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Akçakoca Belediyesi Umut Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Birimi Koordinatörü Nursen Yanmaz’a ve ekibine teslim edildi.


Sosyal yardım projesi ile öğrenciler, evlerinde kullanmadıkları kıyafetleri ihtiyaç sahipleri için topladı. Daha sonra bu malzemeler paketlenerek Umut Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Birimi ekibine teslim edildi.

Paylaşma ve yardımlaşma bilincinin çocuklara küçük yaşta aşılanması gerektiğini belirten Koordinatör Nursen Yanmaz, “Umut Işığı Birimimiz bu yardımları Akçakoca’daki ihtiyaç sahiplerine dağıtmış olacak. Bu yardım kampanyası çok önemli, çünkü çocuklarımızın bu yaşta yardımseverliği, başkalarını düşünmesi, yardım yapmaya alışmaları açısından güzel ve anlamlı bir faaliyettir. Ben bu faaliyete öncü olan başta okul müdürü Rıdvan Şahin’e, müdür yardımcısı Erdal Odabaş’a ve Osman Ünal’a, velilere ve öğrencilere teşekkür ediyorum.” diye ifade etti.