24 askerin şehit düştüğü ve 18 askerin de yaralandığı Hakkari’deki hain saldırıya tepkiler çığ gibi büyüyor. Konu ile ilgili konuşan MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, açıklama yaparken gözlerinin dolmasına hakim olamadı. Danışmaz “Yazık ya, yazık...” diye başladığı sözlerine sert devam etti. Söylenecek fazla söz olmadığını ifade eden Danışmaz, “Sen Türk ordususun ya, yeri geliyor dünyaya kafa tutuyorsun. Bir avuç teröristle mücadele edemiyor musun?” dedi.

Danışmaz “Yüreğimiz yanıyor. 24  vatan evladımız, fidanımız bir hiç uğruna, yok uğruna gitti. Ben yok uğruna diyorum çünkü hükümetin "Mücadele değil, müzakere yapalım analar ağlamasın" söylemlerinde Habur sınır kapısındaki karşılamayı bu ülke gördü. Söylenecek fazla söz yok. Bombalıyoruz, yapıyoruz, ediyoruz. Ama hiçbir görüntü yok. Havanda su dövülüyor. Sen Türk ordususun. Elinde her imkan var yerle bir et. Gerekirse yasak olan atom bombasını kullan. 24 fidanın hesabını kim verebilir.  24 tabutun yan yana dizilişini gördüğümüz zaman o insanların hiç mi vicdanları sızlamayacak?”dedi.

Bölgede 5 saat çatışma olduğunu fakat hiçbir kuvvetin oraya yardıma gitmediğini belirten Danışmaz sözlerini şu şekilde devam ettirdi.

“Bu nasıl bir ordu ki 5 saatte oraya gidemiyor. 24 ocak yandı, söndü, bitti kül oldu. Terörle mücadelede samimi olmak lazım. Hükümetin niyetinin net ve ciddi olması lazım. Bunun hesabını nasıl verebileceksiniz? Elindeki silahlarla o dağları yerle bir etmen gerekir. Ama sen bir terörist cesedi gösteremiyorsun. Boş olan arazileri vurdun geldin. Yazık çok yazık...”

Haber; R. BAL