Eski Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici döneminde projesi yapılan Kentsel Dönüşüm Projesinde istimlak çalışmaları tamamlanırken TOKİ, yıllarıdır ihale sürecini başlatamadı.  Akçakoca eski Belediye Başkanı Ecz. Ahmet Bakır da, bundan tam 13 ay önce Akçakoca şehir merkezinde bulunan ve şu anda otopark alanı olarak kullanılan TOKİ arazisinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesinin son durumu hakkında Tolu Konut İdaresi Başkanlığı’na yazı yazdı. Yazıyı değerlendiren TOKİ, Akçakoca Belediye Başkanlığı ile yapılan protokolle, kentsel dönüşüm projesi için son aşamaya gelindiği ve ihale sürecine başlanacağı cevabını verdi.

Geçen süre içerisinde arsa üzerinde ki binalar yıkılarak, istimlak çalışmaları tamamlandı. Ancak TOKİ, ihale süreci ile ilgili 4 yıldır proje için her hangi bir çalışma yapılmadı.

Türkgülü: “Çalışmayacaksanız istifa edin”

Konuyu gündeme taşıyan Akçakocalı Gazeteci Tuncay Türkgülü,  AK Partili siyasetçileri göreve davet ederek, “Akçakoca eski Belediye Başkanlarından Ecz. Ahmet Özbakır tam 13 ay önce TOKİ’ye mektup yazmış. Akçakoca şehir meydanında bulunan ve şu an otopark alanı olarak kullanılan TOKİ arazisi için… Bu arazinin son durumunu sormuş Ahmet Özbakır. TOKİ yazılan mektuba cevap vermiş… İstimlak işlemi tamam demiş, proje işi tamam demiş, sadece ihale edilecek hiç bir sorun yok demiş… Eh be mübarek siyasetçiler, belediyeciler 13 ay olmuş siz hala ne duruyorsunuz… Start versenize şu ihale işine TOKİ’ye gidinde bu ihale işini hızlandırsanıza. Siz o koltuklarda ne diye oturuyorsunuz…  Yeter artık çalışın bu millet için Akçakoca için… Çalışmayacaksanız istifa edin gidin” dedi.

Yemenici: “Bizim en büyük projelerimizden birisiydi”

Türkgülü’nün bu açıklamasına cevap veren Akçakoca eski Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, kentsel dönüşüm projesinin kendilerinin en büyük projelerinden birisinin olduğunu söyleyerek, “Bizim en önemli projelerimizden biriydi ve ilçemizin TOKİ işbirliği ile yaptığımız en büyük kentsel dönüşüm projesidir. Hissedarlarımızın %92 si ile 3 ay gibi kısa sürede anlaştığımız, her ne kadar seçim zamanı belediyenin aylık 70 bin lira kira ödüyor gibi söylemlerin söylenmiş olmasına rağmen, tüm finansal yükü bugün ki değerleme ile yaklaşık 40-45 milyon gibi kamulaştırmayı TOKİ’nin üstlendiği, hiçbir hissedara ayrımcılık göstermeden tüm haklarını verdiğimiz, belediyemize hiç bir yük getiremeden hissesi oranında çok değerli işyerlerinin kazandırıldığı ve merkezimizin 300 araçlık otoparkın kazandırıldığı ve mimarisini Akçakocalı uluslararası mimarımız Murat Yılmaz beyin çizdiği eşsiz bir eser olacaktır. Bittiğinde ilçemizde şuan ciddi sıkıntı olarak gördüğüm işyeri, dükkan ve ofis sıkıntısı giderilmiş olacak fiyatlar ve kiralarlar dengelenmesi noktasında önemli bir projedir. Mevcut meydanımıza ilave 3-4 dönüm daha meydan ilave edilmiş olacak bir projedir. Dönemin TOKİ başkanı şuan Fatih belediye başkanımız Ergün Turan beyin bizzat ilgilenip takip ettiği ve ilçemize kazandırılmasında büyük emeği olan bir projedir. Bizzat şahsımın arzuladığı ve teknik personelimizle gece gündüz çalışarak bu hale proje olarak takip edilirse hızlı şekilde başlanıp bitirileceği noktasında şüphem yok. Çünkü TOKİ için çok küçük Akçakoca’mız için çok büyük bir projedir. Konuşmakla ve algı üretmek çok başkadır, iş yapmak insan odaklı ve Akçakoca’nın menfaatleri bazlı hizmet üretmek çok başkadır. Bu projenin başlangıcından bitişine belgesel çekilse dikkat çeker izlenir. Değerli büyüğüm, meslektaşım ve her daim yanımda olan ağabeyim Ahmet Özbakır beye de bu konuyu hassasiyetle takip ettiği için teşekkür ediyorum. Başkanların görevi sadece koltukta oldukları süre içinde değildir. Ölene kadar ilçenin önemli konuları hakkında fikir üretmek ve takip etmek görevleridir. Sıkı takip etmek lazım birde projede değişikliğe gidilmeden özellikle ağaçlandırma peyzaj mimari görüntü ilave meydan ve otopark kullanılacak malzeme ve yalıtım konularını hassasiyetle takip etmek lazım değişiklik yapılırsa dükkan karşılığı anlaşan 30 civarı hemşehrimiz mağdur olur ve eğer dava açarlarsa projeyi durdurma gibi durumlar söz konusu olabilir. Özellikle kat mülkiyeti konusu asla bozulmamalı direk davalık olunur ve iş durabilir” açıklamalarında bulundu.