Son Elazığ depremi ve ardından ülkenin farklı bölgelerinde yaşanan çok sayıda küçük deprem sonrasında Düzce'de kolları sıvayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, olası sorunlara karşı tedbir almaya başladı.



Akçakoca'da bulunan depreme dayanıklılık testini geçemeyen Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencilerini geçici olarak Fedai Karabıyık MTAL’ye taşıma kararı alan müdürlük, öğrencilerin bu süreçten olumsuz etkilenmemesi için sömestr tatilinde hızlı bir çalışma yürüttü.



Yarıyıl tatilinin ardından ilk eğitim gününden itibaren yeni okullarında eğitim gören Piri Reisli 200 öğrenci, kendilerine ev sahipliği yapan Fedai Karabıyık öğrencileri ve idarecileri tarafından çiçeklerle karşılandı.

Fedai Karabıyık MTAL’de 100 öğrenci eğitim görürken, binanın eklentisi olan Turizm ve Otelcilik lisesi 140 öğrenci ve Piri Reis’ten de gelen 200 öğrenci ile binada şu anda 440 öğrenci eğitim alıyor.



Fedai Karabıyık MTAL, büyük binalar, atölye ve işlikleriyle birlikte oldukça geniş bir alan üzerine kurulu. Geçmiş senelerde büyük bölümü boş kalan bina, yeni katılan öğrencilerle birlikte gerçek kapasitesine ulaştı.

Fedai Karabıyık MTAL binasında eğitim-öğretime devam edecek olan Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerin ilk eğitim günlerinde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer ve şube müdürleri de bir ziyaret gerçekleştirdi.



Müdür Ezer ve idareciler, binada ve dersliklerde incelemeler yaparak sorunsuz bir eğitim için gerekenleri tespit etti.

Öte yandan yıkılacak Akçakoca Piri Reis MTAL binasının yerine 16 derslikli yeni bir okul binası yapılacak.