Kısa bir süre önce Gaziantepli bir firmanın ihaleyi kazanarak yapım işini üstlendiği Akçakoca Yukarı Mahalle’deki tarihi evlerin bulunduğu sokaklar daha güzel bir çehreye bürünecek.

Akçakoca Belediyesi tarafından hayata geçirilecek ‘Tarihi Mahalle Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ yapım işinin ilerleyen günlerde başlayacağı bildirildi. 

Akçakoca Belediyesi ve yüklenici firma arasında projenin 1. etap yapımı için yer teslimi ve yapım işi protokolü imzalandı.

Edinilen bilgilere göre, ilk etapta yapılacak olan bölüm, Tarihi Mahalle Pazarı’nın kurulduğu alanı kapsayacak ve işe en geç 15 gün içinde başlanacak.

Dekoratif küp taş ile döşenecek sokakların taban aydınlatmaları Koruma Kurulu onayından geçerken, tarihi dokuya uygun olarak sokak aydınlatmaları da yapılacak.

İlk etapta Valilik Konakları’nın önünden başlayacak çalışma, güney istikametinde 70 metre kadar, doğu – batı istikametinde ise Yukarı Mahalle camii bölgesinden doğu yönündeki son dükkana kadar olan bölgeyi kapsıyor.

Projenin, her hafta sonu Yukarı Mahalle’de stant kuran pazar esnafını mağdur edilmeden, işyerlerini açık tutacakları şekilde kademe kademe yapılacağı öğrenildi.