Akçakoca Belediyesi’nde ardı arkası kesilmeyen krizlerin ardından yerel basında öneki dönem AK Partili belediye başkanı Cüneyt Yemenici ile ilgili yerel basında daha iyi bir belediyeci olduğuna dair haberler yayımlanmaya başladı.

CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, yerel basında çıkan haberlere sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Paylaşımında, “Bakıyoruz son zamanlarda yerel basında ki paylaşımlara, AKP eski belediye başkanı Sn. Cüneyt Yemenici'ye methiyeler düzülüyor. Oysaki bu paylaşımların şöyle olması gerekmiyor muydu?” diyen Abanoz Yanmaz yönetimindeki MHP’li belediyenin borç yükü altında ezilmesinin tartışılmaz bir gerçek olduğunu ifade etti.

“AKP BELEDİYESİNDE SORUN OLMAMASI GEREKİRKEN SORUNLAR ÇIKTI”

Abanoz, “Ne diyordu MHP belediye başkanı: 120 milyon borçla devraldık. İktidarın gücü olmasına rağmen, maaş krizini yaşamış bir belediyeden bahsediliyor. Evet AKP belediyesi. Sorunsuza yakın yönetilmesi gerekirken onlar da bile sorun yaşanmıştır.” cümlelerini kullandı.

“ALBAYRAK İKTİDARDAN DESTEK SAĞLAMADAN ÇOK BAŞARILI BELEDİYECİLİK YAPTI”

Adeta ‘Ne yanmaz ne Yemenici’ diyen Abanoz, “Dolayısıyla konuşulması gereken aslında iktidardan hiçbir destek almamasına rağmen, hatta hemen hemen her üç beş günde bir denetlemeye gelen müfettişlere rağmen CHP Belediyesinin başarılarını, yani belediye başkanı Fikret Albayrak'ın lafının bile edilmemesi tahammül kaldırmaz bir gerçektir” ifadelerine yer verdi.

“KONUŞULMASI GEREKEN CHP BELEDİYELERİ”

Son yerel seçimlerde partisinin Türkiye genelinde gösterdiği başarıya atıfta bulunan Abanoz, “Yıldızı sönen insanların değil, yıldızı parlamaya devam eden, her türlü olumsuzluklara karşı son derece başarılı yönetilen CHP belediyeleri konuşulmalıdır. Nokta.” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

HABER: Mehmet GÜNESEN