Kaynaşlı ilçesindeki bir silah fabrikasında öğlen saatlerinde patlama meydana geldi. İmalathane bölümünde gaz sıkışması sonucu meydana geldiği ileri sürülen patlamada 24 yaşındaki Eren Ayyıldız isimli işçi olay yerinde hayatını kaybederken üç işçinin de yaralandığı bildirildi.

Patlamanın etkisi ile çıkan yangının ardından olay yerine gelen Düzce ve Kaynaşlı Belediyesi İtfaiye ekipleri uzun süre yangını kontrol altına almaya çalıştı. Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürü Rahmi İşleyen’in de katıldığı söndürme çalışmaları yaklaşık yarım saat sürdü.

Yangının kontrol altına alınmasının ardından Savcılık ve olay yeri inceleme ekipleri fabrikaya geldi. Bu arada patlamada hayatını kaybeden Eren Ayyıldız’ın anne ve babası da fabrika önünde sinir krizleri geçirdi.

Patlamada yaralanan Nurzat Özen, Şener Cömert ve Abdurrahman Erdem ise Özel Hayri Sivrikaya Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındılar. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlatırken, patlamada hayatını kaybeden işçinin cesedi ise Düzce Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.