Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ev ve İşyeri Hırsızlık Büro Amirliği'nin 7 aylık takibi sonucu Gaziantep'in Nurdağı ve Yavuzeli, Hatay'ın Erzin, Kahramanmaraş'ın merkez ve Pazarcık, Kırklareli'nin Lüleburgaz ile Adıyaman'ın Besni ilçelerinde gerçekleştirilen 'Uslanmazlar' adlı planlı operasyonda 28 şahıs gözaltına alındı. Şahısların örgütlü bir şekilde Düzce de dahil olmak üzere 13 ildeki 32 işyerinden yaklaşık 600 bin YTL değerinde malzeme çaldıkları belirlendi.

Şahıslarla birlikte 3 kamyonet, değişik suç aletleri, çok sayıda madeni motor yağı, antifriz, kumaş, hızar makinesi, rulman, sahte nüfus cüzdanı ve sürücü belgesi ele geçirildi. Operasyonunun, hırsızlığın önlenmesine yönelik bugüne kadar Gaziantep'te gerçekleştirilen en büyük çalışma olduğu belirtildi.

Çete liderliğini C.C. isimli şahsın yaptığı şebekenin, gruplar halinde değişik illere giderek hırsızlık yaptıkları ve çaldıkları malları Gaziantep'te sattıkları öğrenildi.

Çok sayıda hırsızlık suçundan sabıkası bulunan 28 kişiden 5'inin, değişik suçlardan arandıkları tespit edildi.

Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgütlü bir şekilde işyerlerinden hırsızlık yapmak' suçundan adliyeye sevk edildi.