Son günlerde artış gösteren boğulma, kaza ve asayiş olayları sonucu son 2.5 hafta içinde toplam 16 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden 16 vatandaştan beşi cinayet sonucu hayatını kaybederken, beşi kaza, dördü boğulma sonucu hayatını kaybetti. Ayrıca bir vatandaş çatıdan düşerek hayatını kaybederken bir başka vatandaş ise Hasanlar Barajı'nda balık tutarken baraja düşmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Özellikle boğulmalar konusunda Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak her türlü önlemin alındığını, gün boyunca denizin tehlikeli olduğu yönünde anonslar yapıldığını ve zabıtaların vatandaşları uyardığını söyledi. Ancak alınan tüm tedbirlere rağmen boğulma vakalarında patlama yaşanması vatandaşların uyarıları dikkate almadığını gösteriyor.

5 KİŞİ KAZA KURBANI

Aynı dönemde meydana gelen trafik kazalarında ise beş vatandaş hayatını kaybederken bunların ikisinin bisikletli olması, Düzce'nin bisiklet yoluna acilen kavuşması gerektiğini gösterdi. Trafik kazalarındaki artış ayrıca sürücü hatalarının yanı sıra yol ve kavşakların durumunun da etken olması nedeniyle Düzce'de eleştiri konusu olan ulaşım sorunlarına gözlerin çevrilmesine neden oluyor.
Trafik kazalarının dışında son 16 gün içerisinde bir kişi çatıdan düşüp hayatını kaybederken bir kişi de balık tutarken ayağının kayması sonucu baraja düşerek can verdi.

Son haftalarda yaşanan ölümler arasında art arda yaşanan cinayetler de yer alıyor. Düzce'de 2 haftada meydana gelen 4 cinayet sonucu beş kişi hayatını kaybetti. Cumayeri Subaşı Köyü'nde abi iki kardeşini vururak öldürürken, Gölyaka'da bir kişi eski eniştesini vurdu. Ayrıca Akçakoca'da da arkadaş arkadaşını vurdu. Bunların dışında tarlaya giderken bir vatandaş traktörün üzerinde vurulması sonucu hayatını kaybetti.

ABİ KARDEŞLERİNİ, ARKADAŞ ARKADAŞI

Bu cinayetler arasında en dikkat çeken iki cinayetten biri Cumayeri Subaşı Köyü'nde aile arasında uzun süredir devam eden tarla kavgası yüzünden işlenirken diğeri ise Akçakoca'da birlikte maç izlerken başlayan tartışmanın büyümesiyle arkadaşın arkadaşı vurması sonucu yaşandı.
Bu sonuçlara göre Düzce'de 16 günde 16 vatandaş boğluma, kaza ve cinayet sonucu hayatını kaybetti.

Haber: M. YILMAZ