Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, 2007 yılı kayıp çocuklar raporunu açıkladı. Buna göre geçen yıl kaybolan 7 bin 183 çocuktan 833'ü hala bulunamadı.

Kayıp Çocuklar raporuna göre, 2007 yılında kaybolan 7 bin 183 çocuktan 6 bin 350'si bulunurken, 833'ünün aranmasına devam ediliyor. Rapora göre, geçen yıl Düzce'de 59 çocuk kaybolurken, yapılan aramaların sonucunda 58 çocuk bulundu, bir çocuk ise bulunamadı .

Raporda en fazla kayıp çocuk vak'asının yaşandığı il, bin 6 çocuk ile Ankara oldu. Ankara'yı İzmir ve Bursa illeri izledi. Kayıp çocukların bölgelere dağılımı açısından ilk sırayı kayıpların yüzde 52'lik bir bölümünün gerçekleştiği Marmara Bölgesi aldı. Bu bölgeyi, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi izledi. En az kayıp çocuk ise Akdeniz Bölgesinde yer aldı.

Raporda, çocukların kaybolma nedenleri ile ilgili olarak 1990 yılında bir araştırma yapıldığı, bu rapora göre ise çocukların yüzde 18'inin macera arayışı, yüzde 17'sinin iş arama, Yüzde 15'inin aile içi şiddet, Yüzde 14'ünün ailenin psikolojik baskısı, Yüzde onunun üvey anne-baba ilişkileri, yüzde 9'unun ise çocuğa yönelik şiddet nedeniyle evden kaçtığının tespit edildiği belirtildi.