Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 12 ilde 15 ay süreyle yapılan istihbarat çalışmasıyla yüklü miktarda kaçak sigara sevk edilip, çevre bölgelere piyasaya sürüleceğini belirledi. Bunun üzerine, 'Karanlık' adı verilen suç örgütünün deşifre edilmesi amacıyla operasyon için düğmeye bastı. Muğla emniyet Müdürlüğünün başlattığı operasyonda şebekenin 26 ayrı sigara sevkiyatı gerçekleştirdiği tespit edilince 12 ilde eşzamanlı çalışma başlattı.


Diğer illerle kurulan koordine sonucu Muğla il merkezi ile Dalaman, Köyceğiz, Ortaca ilçeleri ile aralarında Düzce’nin de bulunduğu Adana, Aydın, Denizli, Karaman, Konya, İstanbul, Kilis, Çankırı, İzmir ve Rize'deki 26 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. 12'si Muğla'da olmak üzere toplam 33 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev, işyeri ve kamyonetlerindeki aramalarda toplam 90 bin 203 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Sevkıyatta kullanıldığı anlaşılan 'zula' olarak tabir edilen gizli bölmeleri bulunan 2 kamyonete de el konuydu.


Operasyonun Muğla ayağında yakalanan şüpheliler Y.K., S.G., K.K., N.G., A.R.T., H.T., M.A.T., İ.H.N.. H.C., H.Y., S.Ş. ve A.Y.nin polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

 

 

Haber;S.Kaşkır