Dün Ankara’dan yükledikleri alçı taşı ile İstanbul’a gitmek isteyen 5 TIR sürücüsü, gece saatlerinde Gümüşova rampalarında araçlarını park ederek sırra kadem bastı. Araçların Gümüşova rampalarına geldiği yönünde bir ihbar alan emniyet ekipleri, olay yerine geldiğinde 5 TIR’ı terkedilmiş olarak buldu.

Ekipler çevrede araştırma yaptı ancak kimseye rastlanmadı. Gölyaka Bölge Trafik ekipleri ve otoyol polisi araçların başında sürücülerin gelmesini beklerken, sabah saatlerine kadar ortaya çıkmayan TIR sürücülerinin isimleri tespit edilerek, şahıslar aranmaya başladı.

06 Z 3218, 06 BF 5619, 06 Z 2898,06 Z 3426 ve 06 Z 1860 plakalı TIR’lar trafik ekipleri tarafından hala bölgede bekletiliyor. TIR’ları bırakıp kaçan S.Y, İ.Y, İ.A, E.A ve R.T isimli şahıslar ise ekipler tarafından her yerde aranıyor.

TIR sürücülerinin araçlarını aşırı yüklemeleri nedeniyle panik yaparak  kaçtıkları düşünülüyor. Son olarak alınan bilgiye göre ise, TIR'lar Gümüşova ramplarından alınarak tonajlarının ölçülmesi için kantara götürüldü. Tonaj sınırını aşanlara işlem yapılacağı ve emniyet parkına çekileceği öğrenildi. Kaçan sürücüler ise saat: 19:45'te yakalandığı öğrenildi.