Güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonlarla yakalanan ve usulsüzlük yaptıkları iddia edilen 13 kişi gözaltına alındıktan sonra yapılan sorgularının ardından bir kişi serbet bırakılmış 12 kişi adliyeye sevk edilmişlerdi.
Pazar günü düzce adliyesine götürülen 12 kişinin sonrgusunun geç saatlere kadar sürdüğü ve üç kişinin tutuklanarak cezaevine gönedeildiği öğrenildi. Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan bazı fabrikalara sığınak olmadığı halde sığınak varmış gibi işlem yaptığı iddia edilen Düzce Belediyesi, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü, Sivil Savunma Müdürlüğü ile bazı kurumlar ile fabrikaların yetkililerinden oluşan 13 kişiden 4 tanesi serbest kalırken tutuklanıp cezaevine sevk edilen üç kişinin Düzce Sivil Savunma eski müdürü İzzettin Seçkin, bir fabrikanın Müdürü Orhan Er, ve başka bir fabrikanın müdürü Semih Özarslan olduğu öğrenildi.
Diğer yandan aynı olayla ilgili olarak gözaltına alınan ve mahkemeye çakırtılan üç kişiye ise yurt dışına çıkış yasağı konulduğu öğrenildi.
Gözaltıların gerekçeleri hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bilindiği gibi yeni yapılacak fabrika veya binalarda sığınak olup olmadığı Düzce Belediyesi, Bayındırlık ve Sivil Savunma'dan yetki verilen kişilerce inceleniyor ve ardından proje ile uygunluk sağlaması halinde iskana izin veriliyor.