Beyciler Mahallesi D 655 karayolu üzerinde bulunan bir markette, ibret vesikası olmaya aday bir hırsızlık gerçekleşti. Hırsızlığın ilginç tarafı çalınan malzemenin değeri değil, çalanların organizasyonu olurken, olay güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Beyciler Mahallesi'nin D 655 karayolu'na bakan bölümünde bulunan bir işletmeye önceki geceleyin gelen ve dikkat çekmeyen bir noktaya park edilen otomobilden inen şahıs, işyerinde tek başına çalışan market sahibini ufak tefek alışverişlerle oyalarken, ailenin kız çocuğu, marketin önüne gelerek ortalığı kolaçan etti. Küçük kız ortamın uygun olduğuna kanaat getirince, kendisinden de küçük olan kardeşini yanına alarak marketin önünde bulunan 5 kilogramlık yağ tenekelerine yaklaştı.

Kardeşi marketin içini gözetlerken iki adet yağ tenekesini alan kız, aceleyle yağ tenekelerini arabaya götürdü. Küçük kardeşi de peşinden süratle arabaya geri dönerken, işyerinin önündeki cips paketlerinden birini alarak arabaya bindi. Baba alışverişini tamamladıktan sonra arabasına binerek olay yerinden ayrılırken, işyeri sahibi aile boyu hırsızlıktan habersiz aracın uzaklaşmasını seyretti. Yağ tenekelerinin kaybolduğunu ancak ertesi günü anlayabilen market sahibi, güvenlik kameralarını tarayarak olay anında neler olduğunu ancak anlayabildi.

Marketin sahibi, çalınan malzemenin fiyatının yaklaşık 55 YTL civarında olduğunu belirtirken, ailenin organize bir şekilde gerçekleştirdiği hırsızlığı anladığı zaman şaşkınlığa düştüğünü ifade etti.

Yaşanan olayın en çarpıcı yönü ise, ebeveynlerin çocuklarını kendi tertipledikleri hırsızlık olayına fütursuzca ortak etmeleri olarak değerlendirildi.