ANIZ YANGINLARI ARTTI

Havaların sıcak seyrettiği şu günlerde art arda anız yangını haberleri gelmeye başladı. Bugün 2 ayrı yerden çıkan anız yangınları çok büyümeden kontrol altına alındı.

Soğukpınar'da çıkan anız yangını itfaiyenin zamanında müdahalesi ile kontrol altına alındı. Çevredeki vatandaşların yangını görüp itfaiyeye haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı. İtfaiye ekipleri, fındık tarlasına ulaşmadan yangını söndürdü. Yine Çilimli'de çıkan yangın da kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Hastane Caddesi Üzerindeki bir alışveriş merkezinde çıkan yangın da itgaiye ekiplerini harekete geçirdi. Kartonların tutuşmasından çıkan yangın itfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahalesi ile kontrol altına alındı.



Öte yandan havaların ısınması ile anız yangınlarında da artış yaşanıyor. İtfaiye ekiplerine hergün anız yangını ile ilgili bir ihbar geliyor. Yangınlar tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu çıkarken yetkililer vatandaşların daha dikkatli olması gerektiği uyarısında bulunuyor. Bilinçsizce yakılan ot ya da çöplerin de anız yangınlarına neden olduğu bilinirken yangına müdahale noktasında da vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulandı. Anız yangınlarının rüzgarın da etkisi ile hızla yayılabilme ihtimali olduğundan hemen itfaiyeye haber verilmesi gerektiği bildirildi.

 

Haber: M. YILMAZ