Sayıca çok olan metruk binalar Düzce’nin başına dert olmaya devam ediyor. Tinercilerin ve madde bağımlılarının mekanı olan bu binalarda zaman zaman ısınmak amaçlı yakılan ateş yangına neden oluyor. Vatandaşlar, havaların soğuması ile birlikte metruk binaları kullanan kişiler nedeniyle yaşanmaya başlayan yangınlardan tedirginlik duyuyor.

Dün akşam saatlerinde Kültür Mahallesi'nde itfaiyeyi alarma geçiren tek katlı metruk binanın üzerinden 24 saat geçmeden yine dumanlar yükseldi. Üst üste çıkan yangın artık hem itfaiyeciler, hem de çevre sakinleri "Yeter artık" diye isyan ettirdi.

 

 

Çıkan yangın , depremden sonra boşaltılan birçok binanın yanı sıra şehir içinde hayalet ev olarak tabir edilen camsız kapısız tinerci yuvası evlerden biran önce kurtarılması gerektiğini gözler önüne serdi.

 

Onlarca kez madde bağımlılarının gece saatlerinde yangın çıkardıkları metruk binalar adeta çürümeye terk edilmiş durumda. Etrafında boş alkol şişeleri içerisinde ise madde bağımlılarından geriye kalan tiner kutularının bulunduğu bu binalar çevre sakinlerine de tedirginlik yaratıyor.
Bu ve benzeri binalarda barınan madde bağımlılarının çıkardıkları yangınlar ve çevreye verdikleri rahatsızlıklar nedeniyle emniyet ekipleri ve itfaiye ekipleri sürekli bu tür olaylara müdahale etmek zorunda kalıyor ve sorun her geçen gün büyümeye devam ediyor.

Haber; S. KAŞKIR