Kaynaşlı ilçesinde gece saat 02.30 sıralarında özel bir bankaya ait Atm gişesini soyduktan sonra 34 LZP 73 Plakalı otomobille kaçmayı başaran beş kişi Polis ve Jandarmanın Tem Otoyolu’nda yaptığı operasyonla ele geçirildi.

 

Soygunun hemen ardından 155’e yapılan ihbarı değerlendiren Polis ekipleri Tem otoyolu Başta olmak üzere şahısların kaçabileceği tüm yol güzergahlarını tutarak tedbir aldılar. Bölge Trafik ekiplerinin titiz çalışması olaydan 15 dakika sonra sonuç verdi ve Olaya karışan otomobil Tem Otoyolu üzerindeki bir dinlenme tesisinin benzinliğinde park halinde görüldü.

 

 Kısa sürede olay yerine gelen sivil ekipler tesisin çevresini sararak şüphelileri takibe aldılar. Kafeterya’da yemek yiyip çay içen şüpheliler çevrede jandarma ekiplerini görünce kafeteryanın arka kapısından kaçmak istediler ancak çevreyi saran Polis ve Jandarma ekipleri kaçmaya çalışan beş soyguncuyu kıskıvrak yakalamayı başardı.

 

 Operasyon anında ekipler  havaya ateş ederek soyguncuların kaçmasını da önledi. Tesis içinde kıskıvrak yakalanan soyguncuların üzerinden bankamatikten çaldıkları paralar da çıktı. Yakalanan soyguncular ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Tesisin benzinliğine ait kafetaryada gerçekleşen operasyon anında istasyon çalışanları da şaşkın gözlerle operasyonu izlediler. Kaynaşlı ilçesinde bankamatiği soyan kişilerin otomobilinin arızalandığı ve bu nedenle tesise girdikleri öğrenilirken, şahısların otobüsle yolculuk yapmayı planladıkları ancak sonradan arabanın tamir edilmesi için tamirci çağırdıkları öğrenildi. Benzinlik çalışanları zanlıların araçlarına 20 TL’lik benzin aldıkları ancak aracın pompasının arızalı olması nedeniyle gidemediklerini söyledi.