Düzce’de dün akşam iki ayrı yerde yangın çıktı. Spor Sokak'ta bulunan bir restaurantın çatısında çıkan baca yangını hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Yangının çıktığı esnada restaurantta MÜSİAD’ın yemekli toplantısının olması paniğe yol açtı. Toplantıya katılan iş adamları hemen binayı boşaltırken, vatandaşların itfaiyeye haber vermesi sonucu olay yerine kaza kırım ve itfaiye aracı sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale ederken, çevredeki vatandaşlar da meraklı gözlerle izledi.
 Boru Fabrikasında Yangın
Bir diğer yangın ise D-100 karayolu Kirazlı mevkiinde bulunan bir boru fabrikasında meydana geldi. Gece saat 01:00 sıralarında boru farikasında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.
Yangını kendi çabalarıyla söndürmeye çalışan fabrika işçileri yetersiz kalınca itfaiye ekiplerine haber verildi. Olay yerine kısa sürede ulaşan itfaiye ekipleri yangını kontrol atına alırken, yangını müdahale etmeye çalışan fabrika işçileri de dumandan zehirlendi. Dumandan etkilenen işçiler Müfit Bayraktar ve Adem Kocabacak olay yerine çağırılan 112 acil servis ekiplerince Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde tedavi altına alındı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

Haber; İ. KELEŞ