Yenikent Bağlantı yolunun asfaltlanması, bu yolda seyreden araçların sürat yapmasına da neden olurken, meydana gelen kazalar da daha vahim sonuçları neden olabiliyor.

Düzce Kalıcı konutlar bölgesinden merkeze bağlantısının yapıldığı bağlantı yolunda sabah 05.00 sıralarında meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti. Asfalt yapımına yeni başlanan yolda ilk kaza ölümle sonuçlandı.

Yenikent istikametinden Düzce Merkez istikametine gitmekte olan Gürol Erol(30) idaresindeki 81 BT 282 plakalı oto, Metek köyü mevkiinde Düzce Belediyesi tarafından asfalt çalışmaları nedeni ile kapalı olan yola girerek önce belediyenin uyarı tabelasına ardından da asfalt silindirine çarptı. Meydana gelen kazada oto sürücüsü Gürol Erol feci şekilde can verdi.

Aşırı süratli olduğu tespit edilen otonun kapalı olan yola girip çarptığı 25 tonluk silindiri 5 metre sürüklediği tespit edildi. Kaza nedeni ile olay yerine gelen 112 Acil servis ekipleri araç içinden çıkarılan sürücü Gürol Erol’un yaşam belirtisinin olup olmadığının kontrolünü yaptıktan sonra olay yerinden ayrıldı.

Gürol Erol’un cesedi otopsisi yapılmak üzere Düzce Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı., Jandarma kaza ile ilgili soruşturma başlatırken, Yenikent Bağlantı yolunun beton asfalt ile kaplanmasının ardından yolun sürat parkuruna dönüşmesinden, bunun da ölümcül kazaları arttırmasından endişe ediliyor.