Düzce'nin kronik sorunlarından biri olan ve Belediyenin kendi olanakları ile sıcak asfalt kaplamaya başladığı Yenikent Bağlantı Yolu'nun tamamlanması için en başta sözü edilen 45 gün yeterli olmadı. Bağlantı yolunda yaklaşık bir haftadır asfalt çalışması gözlenmezken, orta refüj düzenleme çalışmaları devam ediyor.

25 Haziran tarihinde başlayan Yenikent Bağlantı Yolu'nda beton asfalt çalışması, çalışmalar nedeniyle yapılan 45 günlük öngörü süresi aşılmaya başlandı. Şehir merkezinden Yenikent yönündeki asfalt çalışması Kazukoğlu köyünden geçen kanal yoluna ulaşırken, Yenikent-Düzce istikametindeki çalışma,. Metek Köyü sapağına kadar ilerleyebildi.

Asfalt çalışmalarının duraklama dönemine girmesi ile birlikte orta refüj çalışmaları hareket kazanmaya başladı. Orta refüjün bir yandan toprak dolgusu yapılırken, bir yandan da refüjün iki tarafının bordürlerinin yerleştirilmesi çalışması sürdürülüyor.

Kervan Kavşağı'nda vatandaşların toz nedeniyle şikayetçi olduğu köprünün iniş kesiminde ise asfalt yapılacağına dair bir işaret görünmezken, Kazukoğlu tarafında da Yenikent birinci bölge ve kanal boyu arasında herhangi bir asfalt çalışması başlayamadı.

Bilindiği gibi sıcak asfalt çalışması başlarken, 45 günde asfaltın tamamlanacağı, bu arada da kanal yolu ve birinci bölge arasındaki hafriyat çalışmalarının sürdürüleceği açıklanmış, bunun için belediyenin sıcak asfalt üretiminde kullandığı bitüm malzemesinin yeterince temin edilmesinin önemine işaret edilmişti.