54 suç kaydı bulunan ve 13 suçtan aranan R.D. adlı şahıs, Düzce'de bir işadamını dolandırmaya çalışırken İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yakalandı. Edinilen bilgilere göre; sanayi çarşısı içerisinde bulunan bir benzin istasyonuna giden R.D. işyeri sahibi ile görüşmek istedi. Çalışanların patronun istasyonda bulunmadığını söylemesi üzerine R.D. kendini müteahhit olarak tanıtarak işyeri sahibinin cep numarasını aldı.

Bir süre sonra işyeri sahibini arayan R.D. kendini Düzce Müftü Yardımcısı olarak tanıtarak, “Gölyaka'da yardıma muhtaç küçük bir kız çocuğumuz var. Onun için yardım topluyoruz. Siz de yardım eder misiniz?” diye sordu. Kendisini arayan şahsın müftü yardımcısı olduğunu düşünen işadamı yardım edeceğini söyledi. 3 kez telefonla görüştükten işadamı, R.D.'ye benzin istasyonuna gelerek parayı alabileceğini söyledi.

Bu gelişmeler yaşanırken benzin istasyonu çalışanları durumdan şüphelenerek patronlarını uyardı ve emniyete ihbarda bulunuldu. R.D.'nin parayı almak için benzin istasyonuna geldiği sırada İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği şahsı yakalamak için harekete geçti. Üzerinden çok sayıda kimlik çıkan ve 4,5 yıl hapis cezası bulunduğu tespit edilen şahsın ayrıca 54 suç kaydı olduğu ve 13 suçtan arandığı ortaya çıktı. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen R.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.