Değişik zamanlarda, değişik yöntemlerle vatandaşı kandırmaya çalışan bazı dolandırıcılara, şimdide eğitimci olduklarını iddia ederek aradıkları kişilerin kimlik bilgilerini isteyen şahıslar eklendi.

Televizyonumuzu arayarak bu konudaki şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, kendilerinin ev telefonundan arandıklarını, arayan şahsın İzmir'den bir eğitim görevlisi olduğunu söylediğini belirterek, bu şahsın kendilerinden kimlik bilgilerini istediğini belirttiler. Evde okuyan çocuk var mı, anne baba çalışıyor mu, çocuk evde yalnız mı kalıyor, adresiniz nedir, gibi sorular sorulduğunu belirten vatandaşlar, bazı insanların boş bulunarak bu şahıslara bilgi verebileceği yönünde korkularını dile getiriyor.

Vatandaşlar, “ Ne oldukları belli olmayan bu insanlar, halkı kandırarak zarar verebilirler. Bu insanlara kanarak adres bilgilerini verenler zarar görebilirler.” şeklinde konuşarak, dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. “ Çocukların eğitim eksiğini gidereceğiz.” vaadi veren şahıslara karşı dikkatli olunması ve telefonla arayan bu insanlara kimlik ve adres bilgilerinin verilmemesi isteniyor.