Kültür mahallesinde saat 16:00 sıralarında çıkan yangında adeta can pazarı yaşandı.Kültür mahallesi D-100 Karayolu kenarında bulunan 5 katlı Şahinler Apartmanı’nda Ümmügül Gül'e ait dairede çıkış henüz belirlenemeyen bir nedenden yangın çıktı. Çıkan yangına çok sayıda itfaiye müdahale etti.

Kültür mahallesindeki evinde iftar yemeği pişirmek için balkonda hazırlık yapan Ümmügül Gül birden evinin duman altında kaldığını fark etti. Kendisini hemen dışarı atan yaşlı kadın canını zor kurtardı. Alevlerin kısa sürede sardığı daireyi söndürmek için itfaiyeye haber verildi.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Alevlere müdahale eden itfaiye ekiplerine takviye üstüne takviye geldi.

5 katlı apartmanın 3 katında çıkan yangında üst dairede bulunan daire sahipleri alevlerin kendi dairelerine sıçramaması için hortumlarla müdahale etmeye çalıştılar.

Müdahalede başarısız olan vatandaşların imdadına yine yangını söndürmeye çalışan itfaiye ekipleri yetişti. Evinin yanmasını gözyaşları arasında izleyen Ümmügül Gül'ü komşuları teselli etti.

Yangın mahalline herhangi bir olumsuzluğa karşı 112 acil servis ekipleri de hazır bulundu. D-100 Karayolu’nda Yangını fark ederek duran bazı sürücüler ve çevredeki vatandaşlar olup biteni meraklı gözlerle izledi.

Emniyet ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alarak herhangi olumsuzluğa karşı önlem aldı. uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınan yangında ev tamamen kullanılamaz hale gelirken, yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

Haber; İ.KELEŞ